WIE BEN IK

Mijn naam is Vinod Bhagwandin. Sinds 2000 help en begeleid ik mensen bij het oplossen van hun klachten of problemen. Het is mijn passie om mensen snel en effectief te helpen, zodat ze weer verder kunnen met hun leven. Dit is ook de doelstelling van mijn praktijk voor hypnotherapie en hypnocoaching: mensen helpen hun lichamelijke of geestelijke obstakels uit de weg te ruimen of te verlichten, zodat ze kunnen leven en functioneren met meer vreugde, geluk en mogelijkheden.

Ik ben meervoudig opgeleid op HBO-niveau en gecertificeerd als Hypnose- en Regressietherapeut (NBVH), Internationaal Register Hypnotherapeut (IHR), Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut en Internationaal Register Coach (IHC). Als professional houd ik mij aan de beroepscode van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH). Tevens ben ik gecertificeerd door de Hypnose Vereniging Nederland (HVNL), The American Board of Hypnotherapy (ABH) en de Society of NLP (SON).

Van 2000 tot 2007 heb ik een spiritueel studiecentrum geleid dat zich richtte op de theorie en praktijk van non-dualiteit vanuit filosofisch, spiritueel en psychologisch perspectief: het Centrum voor Spiritualiteit en Filosofie (CSF).

Ik werk samen met poly-energetisch therapeute Cindy Jue: https://ontmoetingmetmezelf.nl/ en ggz-verpleegkundige en ambulant ondersteuner Eric Jarmohamed: https://focusopzorg.org/

Publicaties:

  • Vinod Bhagwandin en Mieke de Wit, Trots: community art in Feijenoord: zoveel mensen, zoveel culturen, zoveel soorten trots, Kosmopolis, Rotterdam, 2008
  • Vinod Bhagwandin en Henk Oosterling (red.), Met drie ogen. Interculturele kruisbestuiving tussen filosofie en spiritualiteit, Uitgeverij Asoka, Nieuwerkerk aan den IJssel, 2005
  • Vinod Bhagwandin, Ilse Bulhof en Marcel Poorthuis (red.), Mijn plaats is geen plaats. Ontmoetingen tussen wereldbeschouwingen, Klement/Kampen, Pelckmans/Kapellen, 2003
  • V.K. Bhagwandin & G.F.M. van der Tang: The Netherlands Antilles, in: Constitutions of Sovereignties and Dependencies, Blaustein & Flanz, New York, 1993
  • Diverse artikelen over hindoeïsme, meditatie en spiritualiteit in OHM Vani (magazine Organisatie Hindoe Media)